فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال پنجم شماره 5 (پیاپی 19، آذر و دی 1395)

مجله آموزش پرستاری
سال پنجم شماره 5 (پیاپی 19، آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا سادات مهدیون، علیرضا خاتونی*، علیرضا عبدی، فرانک جعفری صفحات 1-8
    مقدمه
    افت تحصیلی یک مشکل چند بعدی و شایع در نظام آموزشی است که باعث اتلاف هزینه، سرخوردگی و از دست دادن روحیه و رفتارهای منفی اجتماعی در دانشجویان می شود. با توجه به ضرورت شناخت عوامل موثر بر این مشکل آموزشی و بحث بر انگیز بودن نتایج مطالعات موجود در خصوص علل افت تحصیلی در مناطق مختلف، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان افت تحصیلی و عوامل مرتبط با آن از دیدگاه دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی کرمانشاه در نیمسال اول سال تحصیلی 91-1390 انجام شد.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی، 33 نفر از میان 359 نفر دانشجوی پرستاری وارد مطالعه شدند. روش نمونه گیری برای گروه با افت تحصیلی (11 نفر) به صورت سرشماری و برای گروه موفق (22 نفر) تصادفی منظم بود. ابزار مورد استفاده پرسشنامه روا و پایای پژوهشگر ساخته بود، که توسط نمونه های پژوهش تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این بررسی میزان افت تحصیلی با احتساب تعداد کل دانشجویان (359) و تعداد افرادی که افت تحصیلی (11 نفر) داشتند برابر با 3/06% برآورد شد. اثر علل خانوادگی برای افت تحصیلی بیشتر از علل آموزشی و فردی بود و آزمونهای آماری نشان داد که گروه موفق (بدون افت تحصیلی) با ناموفق (با افت تحصیلی) از لحاظ متغیرهای جنس (0/001> P)، محل سکونت (0/013= P)، شغل پدر (0/009= P)، برنامه ریزی برای مطالعه (0/024= P)، نگرش به آینده شغلی (0/001> P) تفاوت معنادار داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه حاکی از اثرات منفی مشکلات خانوادگی، مذکر بودن، زندگی در خوابگاه دانشجویی، عدم برنامه ریزی درسی و نگرش منفی به آینده شغلی، بر میزان افت تحصیلی دانشجویان پرستاری بود، لذا توصیه می شود اقدامات لازم درخصوص شناسایی دانشجویان مستعد و ارائه برنامه های مشاوره ای لازم به آنها انجام گردد.
    کلیدواژگان: دانشجویان، پرستاری، وضعیت آموزشی، ترک تحصیل
  • علی اکبر عجم *، جواد فرزانفر، حسین شکوهی فرد صفحات 9-16
    مقدمه
    با توجه به اهمیت شفقت خود دانشجویان در دانشگاه و تاثیری که بر دانشجویان در نظام آموزش پزشکی دارد، هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش شفقت خود بر سلامت عمومی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.
    روش کار
    روش مطالعه توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1393 بوده است. حجم کل نمونه بر اساس روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی با استفاده از جدول گرجسی و مورگان، 250 نفر تعیین شد. به منظور جمع آوری داده ها از مقیاس شفقت خود نف (2003) و پرسش نامه سلامت عمومی (GHQ) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.16 از طریق آزمون های آماری MANOVA و آزمون رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین ابعاد مختلف شفقت خود دانشجویان دختر و پسر به طور کلی تفاوت معناداری مشاهده شد (0/01> P). بین مولفه های مهربانی با خود و به هوشمندی با سلامت عمومی دانشجویان رابطه مثبت معناداری وجود دارد و بین مولفه های قضاوت در مورد خود، انزوا و همانندسازی فزاینده با سلامت عمومی دانشجویان رابطه منفی معناداری وجود دارد (0/01> P). مولفه های مهربانی با خود، قضاوت در مورد خود، مشترکات انسانی، به هوشمندی و همانند سازی فزاینده، در مجموع 0/422درصد از واریانس نمرات سلامت عمومی دانشجویان را تبیین کردند و از لحاظ آماری معنادار بودند (0/05> P).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که بین شفقت خود، سلامت عمومی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان رابطه وجود دارد، بنابراین پیشنهاد می شود با استفاده از اجرای دوره های آموزشی شفقت خود برای دانشجویان، بهبود وضعیت شفقت خود و پیشرفت تحصیلی دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: همدلی، سلامت عمومی، پیشرفت، دانشجویان
  • عزت الله قدم ‎پور، امیر عزیزی*، حواد محمدی صفحات 17-22
    مقدمه
    با توجه به اینکه افسردگی پس از زایمان بر الگوی ارتباطی والد - فرزند تاثیر می گذارد؛ هدف پژوهش تعیین میزان اثربخشی درمان فراشناختی ذهن آگاهی انفصالی بر افسردگی پس از زایمان بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد. نمونه آماری پژوهش، شامل 30 بیمار مبتلا به افسردگی پس از زایمان در سال 1393 بود که از میان 89 بیماری که چهار هفته پس از زایمان به کلینیک بزرگمهر شهر تبریز مراجعه کرده بودند و پس از انجام مصاحبه بالینی و تکمیل پرسشنامه افسردگی بک، تشخیص افسردگی گرفته بودند، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و در دو گروه آزمایشی و کنترل (15 نفر برای هر گروه) قرار گرفتند. بعد از اتمام دوره 8 جلسه های (هفته های دو جلسه 90 دقیقه های در طول یک ماه) درمان فراشناختی مبنی بر ذهن آگاهی انفصالی، پرسشنامه افسردگی در هر دو گروه اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل کواریانس در نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که پس از اجرای مداخله، میانگین پس آزمون در گروه آزمایش به میزان معناداری کاهش یافت (0/026= P)؛ بنابراین این درمان باعث کاهش میزان افسردگی پس از زایمان در بیماران گروه آزمایش شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش تلویحات مهمی در زمینه به کارگیری درمان مبتنی بر الگوی فراشناختی ذهن آگاهی انفصالی، به منظور کاهش افسردگی پس از زایمان به همراه دارد.
    کلیدواژگان: فراشناخت، ذهن آگاهی، افسردگی، زایمان
  • بی بی نجمه عبادی، محمد علی حسینی*، ابوالفضل ره گوی، مسعود فلاحی خشکناب، اکبر بیگلریان صفحات 23-30
    مقدمه
    سلامت معنوی به عنوان یکی از مولفه های مهم سلامت بوده، که بررسی ارتباط آن با شادکامی به عنوان احساس رضایت افراد از زندگی بویژه در دانشجویان به عنوان مدیران و سازندگان آینده هرجامعه ضروری و حائز اهمیت می باشد. این تحقیق با هدف، تعیین رابطه سلامت معنوی با شادکامی دانشجویان پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی و آزاد اسلامی شهر یزد در سال 1394 انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی همبستگی بوده که به صورت مقطعی در دانشجویان پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی و آزاد شهر یزد در سال 1394 انجام شد. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع سرشماری بوده و حجم نمونه معادل حجم جامعه (550) نفر در نظر گرفته شد. سلامت معنوی با پرسشنامه Ellison بر اساس سه بعد شناختی، عواطف، کنش و شادکامی با پرسشنامه Oxford با پنج حیطه رضایت زندگی، حرمت خود، بهزیستی فاعلی، رضایت خاطر و خلق مثبت مورد تحلیل قرار گرفته است. مطالعات قبلی روایی و پایایی پرسشنامه ها را 94/0 و 92/0 تایید کرده و نیازی به سنجش مجدد آنها نبود. برای تفسیر داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 و روش های آماری توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی) و تحلیلی (ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی، رگرسیون خطی) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره سلامت معنوی و شادکامی در دانشجویان دانشگاه آزاد به ترتیب (16/03± 95/04، 15/67± 45/46) و در دانشجویان علوم پزشکی به ترتیب (13/95± 98/14، 15/39± 50/23) به دست آمد سلامت معنوی دانشجویان با شادکامی رابطه مثبت و معناداری داشت. شدت همبستگی سلامت معنوی با شادکامی در دانشجویان دانشگاه آزاد و علوم پزشکی با ضریب همبستگی پیرسون به ترتیب برابر (0/63= r، 0/001> P) و (0/76= r، 0/001> P) برآورد گردید. که کلیه محاسبات این تحقیق یا سطح اطمینان 95% انجام شد. تمامی ابعاد سلامت معنوی با شادکامی ارتباط معنادار داشت. بیشترین ارتباط را بعد عواطف و کمترین ارتباط را بعد کنش به خود اختصاص داد.
    نتیجه گیری
    سلامت معنوی و شادکامی دانشجویان پرستاری در هر دو دانشگاه بالاتر از سطح متوسط بود و سلامت معنوی 0 با شادکامی رابطه مستقیم و معنا داری داشت. به بیانی دیگر هر چه سلامت معنوی دانشجویان بالاتر بود، شادکامی آنان نیز بیشتر بود. بنابراین می توان با برنامه ریزی در راستای ارتقای سلامت معنوی دانشجویان، شادکامی آنان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، شادکامی، دانشجویان پرستاری
  • علیرضا قهرمانی منامن*، سعید حمدزاده، زهرا تمیزی، مسعود فلاحی خشکناب، مهدی حبیبی صفحات 31-36
    مقدمه
    بدون شک ارباب رجوع مهمترین دارایی هر سازمان به شمار می رود و تمامی تلاش های سازمان ها در نحوه ارائه خدمات به او ارزش پیدا می کند؛ لذا توجه، تمرکز و حفظ ارباب رجوع درسازمان ها از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا هدف این مطالعه، بررسی ارتباط بین سرمایه های انسانی با میزان رضایتمندی خدمات گیرندگان بیمارستان تامین اجتماعی سبلان اردبیل می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحقیق توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش دو دسته هستند: درون سازمانی و برون سازمانی. درون سازمانی شامل مدیران و کارکنان بیمارستان سبلان اردبیل به تعداد 190 نفر و برون سازمانی شامل بیماران بستری در بخش های مختلف در بازده زمانی یک ماه به تعداد 240 نفر بود با توجه به محدود بودن جامعه آماری، برای نمونه گیری از روش سرشماری استفاده است و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته که روائی و پایائی آن سنجیده شده بود استفاده گردید. برای تحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و برای تحلیل فرضیات از ضریب هبستگی پیرسون و مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین سرمایه های انسانی کارکنان (دانش کارکنان، مهارت ارتباطی کارکنان و خلاقیت کارکنان و در نهایت تعهد سازمانی) و رضایتمندی خدمات گیرندگان بیمارستان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (0/001> P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه تقویت سرمایه های انسانی می تواند باعث افزایش رضایتمندی خدمات گیرندگان و مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و مراکز درمانی باشد. بنابراین، مسوولین و مدیران می توانند با ارزش نهادن به سرمایه های انسانی میزان رضایت مندی خدمات گیرندگان را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، رضایتمندی، خدمات گیرندگان، بیمارستان، ارباب رجوع
  • منصوره عزیززاده فروزی، سکینه محمد علیزاده، اعظم حیدرزاده* صفحات 37-42
    مقدمه
    تدریس تنها انتقال دانش نیست، بلکه تعامل یا ارتباطی بین مدرس و فراگیر است. بنابراین مشارکت دانشجویان در فرایند یادگیری می تواند بر اثربخشی شیوه تدریس بیفزاید. این مطالعه با هدف تاثیر آموزش تدریس مشارکتی بر دیدگاه دانشجویان پرستاری و مامایی به مطلوبیت تدریس مشارکتی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش شبه تجربی که با مشارکت 47 نفر از دانشجویان پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری آسان به مطالعه وارد شدند. در ابتدای تدریس توضیحات کافی در مورد نحوه مشارکت دانشجویان در تدریس داده شد و فرایند تدریس مشارکتی در هر جلسه طی 10 مرحله برگزار گردید. در آخرین جلسه اطلاعات با استفاده از ابزار پژوهشگر ساخته بر مبنای تدریس مشارکتی جمع آوری شد. از نرم افزار SPSS با نسخه 17 جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اکثر دانشجویان تمایل به تدریس توسط مدرس را داشته اند و تدریس به صورت مشارکتی از مطلوبیت کمتری برخوردار بوده است؛ به طوری که بیشترین مطلوبیت به ترتیب با میانگین (انحراف معیار) (0/43) 4/83، (0/48)4/83و (0/40)4/81مربوط به «خواندن متن توسط مدرس»، «تدریس درس توسط استاد» و «تجزیه لغات متن توسط مدرس»و کمترین مطلوبیت با میانگین (انحراف معیار) (1/38)3/91و (1/33)3/98مربوط به دو سوال شامل «ترجمه متن توسط دو یا چند دانشجو با استفاده از دیکشنری در مدت زمان معین» و«ترجمه متن توسط دو یا چند دانشجو بدون استفاده از دیکشنری در مدت زمان معین» بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش دانشجویان تمایل بیشتری به تدریس مدرس داشتند؛ احتمالا ماهیت درس زبان به گونه ای است که دانشجویان تمایلی به مشارکت در آن ندارند. بهتر است که تدریس مشارکتی از مقاطع پائین تر شروع شود تا در مقاطع بالاتر تمایل دانشجویان بیشتر شود و احتمالا یادگیری هم بهتر صورت گیرد.
    کلیدواژگان: تدریس مشارکتی، پرستاری، مامایی، زبان انگلیسی
  • مهدی محمدی، رضا ناصری جهرمی، سعیده ژاله، اطهر راسخ جهرمی، علیرضا عابدی، راحیل ناصری جهرمی صفحات 43-49
    مقدمه
    شبکه های نوآوری تقویت حافظه سازمانی را سبب خواهد شد. به همین دلیل نیاز به بکارگیری روش ها و راهبردهای کارآمدتر جهت ایجاد انگیزش و علاقه در تشکیل چنین شبکه هایی ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین شبکه های نوآوری و حافظه سازمانی پرستاران دانشگاه علوم پزشکی جهرم می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی بوده که در میان پرستاران دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال 1394 و بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انجام شده است. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 201 نفر به عنوان نمونه انتخاب و پرسشنامه های شبکه های نوآوری و حافظه سازمانی در میان آنان توزیع گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار، SPSS 21، آزمون های تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر، T استاندارد، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    بالاترین میانگین شبکه های نوآوری در بین پرستاران دانشگاه علوم پزشکی جهرم، متعلق به شبکه های نوآوری فن آوری محور و پایین ترین میانگین متعلق به شبکه های نوآوری کاربرد محور است. میزان حافظه سازمانی پرستاران در تمام ابعاد بیشتر از سطح حداقلی اما کمتر از سطح مطلوب می باشد. تنها بعد دانش کاری در سطح مطلوب قرار دارد. همچنین مشخص گردید بین شبکه های نوآوری و میزان حافظه سازمانی پرستاران رابطه مثبت و معنی دار وجود داشته و شبکه های نوآوری پیش بینی کننده مثبت و معنی دار حافظه سازمانی پرستاران می باشند.
    نتیجه گیری
    تقویت مکانیزم های راهبری دانش پرستاران منجر به خلق شبکه های نوآوری خواهد شد بنابراین دانش موجود در سازمان به حافظه سازمانی تبدیل شده و به عنوان مبنایی برای انتقال دانش و یادگیری به دیگران قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: شبکه های نوآوری، حافظه سازمانی، پرستاران
  • حمید رحیمی*، هما سادات افتخار صفحات 50-56
    مقدمه
    همه انسان ها متفکرند، فقط میزان و شیوه تفکر آنها با یکدیگر متفاوت است. بنابراین نظام های آموزشی باید زمینه رشد و پرورش شیوه های تفکر و خلاقیت را در فراگیران فراهم آورند. لذا هدف تحقیق حاضر تحلیل رابطه بین مهارت های تفکر با خلاقیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان بود.
    روش کار
    نوع تحقیق، توصیفی – همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال تحصیلی 94-1393 به تعداد 2095 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران، 169 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه مهارت های تفکر با 40 سوال در قالب پنج مولفه و پرسشنامه خلاقیت با 20 سوال در مقیاس پنج درجه ای لیکرت استفاده گردید. روایی ابزارها، به صورت محتوایی توسط متخصصان تایید شد. پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای مهارت تفکر 0/84و خلاقیت 0/87محاسبه گردید. تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد مهارت تفکر دانشجویان با میانگین (0/43± 3/67) و خلاقیت (0/40± 3/68) بالاتر از حد متوسط (3) است. همچنین بین مهارت های تفکر و خلاقیت دانشجویان (0/72= r) همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد (0/25> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن مهارت های تفکر و خلاقیت دانشجویان و همبستگی مثبت و معنادار این دو متغیر با هم، پیشنهاد می شود مسئولان دانشگاه ها به پرورش مهارت های تفکر دانشجویان توجه کافی داشته باشند تا زمینه های پرورش خلاقیت را در دانشجویان فراهم آورند و دانشجویان بتوانند نقش خود را به عنوان دانشجویانی متفکر، خلاق و نوآور در رشد و پیشرفت جامعه ایفاء نمایند.
    کلیدواژگان: مهارت تفکر، خلاقیت، دانشجویان
|
  • Zahrasadat Mahdion, Alireza Khatony *, Alireza Abdi, Faranak Jafary Pages 1-8
    Introduction
    Academic failure is a multifaceted common problem in the educational system, which imposes costs and causes frustration, lowering morale and resulting in negative social behaviors in students. Regarding the importance of identifying the academic failure factors, and controversial results of the existing researches in various regions, this study was conducted to determine the rate of academic failure and its related factors from the perspectives of nursing students of Kermanshah School of Nursing and Midwifery in 2011-2012.
    Methods
    In a descriptive-analytical study, among 359 nursing students, 33 were recruited. The sampling method was census in the group with academic failure (11 individuals) and systematic randomized for the group with academic success (22 individuals). The tool was a researcher-tailored valid and reliable questionnaire, which was completed by the participants. Data was analyzed using SPSS 16, descriptive and inferential statistics.
    Results
    In this study, the rate of academic failure was estimated at 3.06%, considering the total number of students (359 individuals) and the number of failed students (11 individuals), accordingly. The mean of familial factors was more than educational and individual factors. The statistical tests revealed that there was difference between failed and succeeded groups in terms of gender (P
    Conclusions
    The findings showed negative effects of the following items on academic failure in nursing students: familial problems, male gender, living in the campus, lack of study planning, and negative attitude to employment in the future. Therefore, it is recommended to identify students at risk and provide them with counseling assistance.
    Keywords: Nursing, Students, Educational Status, School Dropout
  • Ali Akbar Ajam *, Javad Farzanfar, Hossein Shokohi Fard Pages 9-16
    ntroduction: In light of the importance of students’ self-compassion and its effect on students in medical education, the purpose of the present research was examining the role of self-compassion regarding public health and academic achievement of students of Nursing and Midwifery Faculty, Mashhad University of Medical Sciences.
    Methods
    The population in this study was bachelor’s-degree students of the Nursing and Midwifery Faculty of Mashhad University of Medical Sciences in 2014. The total sample size was specified as 250 people based on ratio stratified sampling method using Krejcie and Morgan table. Neff’s self-compassion scale and general health questionnaire (GHQ) were used for data collection. Data was analyzed using SPSS version 16 as well as MANOVA and hierarchical multiple regression statistical tests.
    Results
    The findings of this research demonstrated significant differences, generally observed between different dimensions of self-compassion in female and male students (P
    Conclusions
    The research demonstrated that there was a relationship between students’ self-compassion, public health, and academic achievement; therefore, it is suggested that more attention should be pointed to improvement of students’ self-compassion and academic achievement conditions by performing self-compassion training courses.
    Keywords: Empathy, Public Health, Achievement, Students
  • Ezatollah Ghadam Pour, Amir Azizi *, Javad Mohamadi Pages 17-22
    Introduction
    Given the influence of postpartum depression on patterns of parent-child relationships, in this study we aimed to determine detached mindfulness in meta-cognitive therapy on postpartum depression.
    Methods
    In this quasi-experimental study, the study sample included 30 patients among 89 patients referred to Bozorgmehr clinic in Tabriz in 2014, who had postpartum depression. Four weeks after delivery and after clinical interview and completing Beck Depression Inventory, depression was diagnosed. After eight sessions (two sessions a week, 90 minutes per month) of detached mindfulness-based cognitive therapy, depression questionnaire was administered in both groups. The data was analyzed using SPSS version 16 and analysis of covariance.
    Results
    The results of analysis of covariance showed that after the intervention, the average posttest in the test group decreased significantly (P = 0.026). Thus, this treatment reduced the rate of postpartum depression in the patients under study.
    Conclusions
    These findings may have important implications in the use of detached mindfulness in meta-cognitive therapy on postpartum depression.
    Keywords: Metacognition, Mindfulness, Depression, Childbirth
  • Bibi Najmah Ebadi, Mohammad Ali Hosseini *, Abolfazl Rahgoi, Masud Fallahi Khoshknab, Akbar Biglarian Pages 23-30
    Introduction
    Spiritual health is one of the important components of health. The relationship between Spiritual Health and Happiness as a sense of personal satisfaction of life, especially among students as future managers of communities is very important. The aim of this study, which was carried out in 2015, was to investigate the relationship between spiritual health and happiness in nursing students.
    Methods
    This was a cross-sectional study conducted among nursing students of Yazd University of Medical Sciences and Islamic Azad Universities in Yazd. Sampling was performed using census method and samples of this study consisted of 550 nursing students. The data were collected via two questionnaires: 1. Spiritual Health Questionnaires of Ellison with three dimensions of cognition, emotion, and action; 2. Oxford Happiness and Life Satisfaction Questionnaire with five subscales of life satisfaction, self-esteem, subjective well-being, satisfaction, and positive mood. Previous studies have confirmed the validity and reliability of these questionnaires. Data were analyzed by SPSS software version 20 using descriptive statistics (frequency) and analytical statistics (Pearson’s correlation coefficient, t-test, linear regression).
    Results
    The mean grade scores of "spiritual health" and "happiness" in nursing students were 95.04 ± 16.03 and 45.46 ± 15.67 at Azad Medical University, and 98.14 ± 13.95 and 50.23 ± 15.39 at Yazd University of Medical Sciences, respectively. There was a significant positive correlation between spiritual health and happiness of students. The Correlation coefficients between spiritual health and happiness in Islamic Azad University and Yazd University of Medical Sciences were r = 0.63, P
    Conclusions
    Spiritual health and happiness in nursing students at both universities were above average. There was a significant difference between spiritual health and happiness of students between the two universities. In other words, higher spiritual health increased the student's happiness level. Therefore, planning to promote spiritual health of students to increase their happiness is essential.
    Keywords: Spiritual Health, Happiness, Nursing Students
  • Alireza Ghahramani Manamen*, Saied Hamadzadeh, Zahra Tamizi, Masoud Fallahi Khoshknab, Mehdi Habibi Pages 31-36
    Introduction
    The most important asset of any organization is their clients. The aim of this study was to evaluate the relationship between human capital and satisfaction with services at Sabalan Social Security Hospital in Ardebil, Iran.
    Methods
    The population in this descriptive study was allocated to two groups: intra organizational and extra organizational. Intra organizational managers and employees consisted of 190 individuals and extra organizational group included 240 candidates. The census method was used for sampling and a researcher-made questionnaire was used for data collection. Descriptive statistics (mean, standard deviation, etc.) was used to analyze the data, as well as Pearson correlation coefficient and multivariate regression model.
    Results
    The results showed that there was a significant positive relationship between human resources and satisfaction in hospital services (P
    Conclusions
    According to the results of the study, human capital can be considered as one of the most important factors related to the satisfaction of service in hospitals and health centers. Administrators and managers may value human capital to increase satisfaction of services.
    Keywords: Human Capital, Satisfaction, Service, Hospital, Client
  • Mansooreh Azizzadeh Forouzi, Sakineh Mohammad Alizadeh, Aazam Heidarzadeh* Pages 37-42
    Introduction
    Teaching is not only transfer of knowledge, but also, it is an interaction between the learner and the teacher. Thus, student participation in the teaching–learning process can be important and effective in learning. This study was performed to investigate the viewpoint of nursing and midwifery students regarding desirability of collaborative learning in their English language courses.
    Methods
    This intervention study was conducted with the participation of 47 students of Kerman Razi School of Nursing and Midwifery. At the beginning of the course, adequate explanations on student participation in teaching was given. The process of participatory teaching was performed during each session in ten steps. During the last meeting, data were collected using a questionnaire consisting of demographic variables of collaborative teaching procedures. Data were analyzed using SPSS software version 17.
    Results
    The findings showed that most students prefered to be taught by the teacher and collaborative teaching was less favorable. The most favorable was "the text read by the teacher", "teaching a lesson by the teacher" and "analyzing the text words by the teacher". The least desirables were “translation by two or more students using a dictionary at any given time” and “translation by two or more students without using a dictionary”.
    Conclusions
    The results showed that students favoured a lesson that was purely taught by the teacher. The nature of an English course probably yielded these results. Therefore, collaborative teaching should be started at lower levels so that students at higher levels are familiar with this method of teaching.
    Keywords: Collaborative Teaching, Nursing, Midwifery, English Language
  • Mahdi Mohammadi, Reza Naseri Jahromi, Saeideh Jahleh, Athar Rsekh Jahromi, Alireza Abedi, Rahil Naseri Jahromi Pages 43-49
    Introduction
    Innovation networks would cause organizational memory strengthening. So need for utilization, efficient approaches and strategies to create networks are essential. The main purpose of this research was to study the relationship between Jahrom University of medical sciences nurse's innovation networks and organizational memory.
    Methods
    This research was a descriptive-correlative study that was carried out on nurses at Jahrom University of Medical Science during year 2016. Overall, 201 nurses were selected by stratified random sampling method and using Krejcie & Morgan table. The tools were Hekmatniya & Mohammadi innovation networks and Annette organizational memory questionnaires. Data were analyzed by SPSS 16 software, repeated measures analysis of variance test, standard T- test, Pearson correlation-coefficients and linear regression.
    Results
    Amongst Jahrom University of Medical Sciences nurse's innovation networks maximum average belonged to technology-based network and minimum belonged to application-based network. All of the nurse's organizational memory dimensions were higher than the minimum level, but lower than desirable level. Only job awareness was at a desirable level. There was a positive and significant relationship between nurse's innovation networks and organizational memory, and innovation networks were a positive and significant predictor of organizational memory.
    Conclusions
    Nurse's knowledge is essential for strengthening the innovation of network creation. Therefore, existing knowledge in the organization should be converted to organizational memory and be the basis for knowledge transfer and learning to others.
    Keywords: Innovation Networks, Organizational Memory, Nurses
  • Hamid Rahimi *, Homa Sadat Eftekhar Pages 50-56
    Introduction
    All humans have thoughts, with only their combination and thinking methods being different. Thus educational systems should provide a field for development and growth of thinking methods and creativity. The main purpose of this research was to study the relationship between thinking skills and creativity among students at Kashan University of Medical Sciences.
    Methods
    We used a cross-correlation method. All students at Kashan University of Medical Sciences in the academic year of 2014-2015 (N = 2095) were selected as the study population. Overall, 169 students were chosen using Cochran Formula with stratified random sampling. For data collection, thinking skills questionnaire with 40 items in five components and creativity questionnaire with 20 items scored on a five-point Likert scale were used. Questionnaires content validity was confirmed by experts. Questionnaire reliability through Cronbach alpha coefficient was estimated as equal to 0.84 for thinking skills and 0.87 for creativity. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics using SPSS 19 software.
    Results
    The findings showed that mean thinking skills (3.67 ± 0.43) and creativity (3.68 ± 0.40) were higher than average. Also, there was a positive and significant relationship (r = 0.72) between thinking skills components and creativity (P
    Conclusions
    Means of thinking skills and creativity were higher than average and were desirable. Due to the high level of thinking skills and creativity of students and a significant positive relationship between these two variables, it is suggested that university managers should focus their attention to foster thinking skills in their students to provide grounds for creativity so that the students could be thoughtful, creative and innovative in the society.
    Keywords: Thinking Skills, Creativity, University of Medical Sciences